Nieuws - Inflatie VS daalt naar 6,5 procent en dus stijgt de BTC koers

Door Ted Maas

Inflatie VS daalt naar 6,5 procent en dus stijgt de BTC koers

Bitcoin (BTC)
Wereldeconomie
VS
Inflatie VS daalt naar 6,5% Bitcoin

De inflatie in de VS daalt tot 6,5% en blijft dalen ten opzichte van de vorige maand. Deskundigen verwachtten ook een percentage van 6,5 procent.

Vandaag, 12 januari, publiceerde het U.S. Bureau of Labor Statistics de langverwachte inflatiecijfers voor de maand december. De inflatie in de VS daalt tot 6,5% en blijft dalen ten opzichte van de vorige maand. Ook deskundigen verwachtten een daling van 6,5 procent. Dit betekent dat de inflatie verder daalt ten opzichte van de vorige maand. Vorige maand daalde de inflatie tot 7,1%, een sterkere daling dan verwacht.

Marktexpert Stefan Lübeck legt de impact van inflatie op de cryptomarkt uit: "Als de Amerikaanse consumentenprijzen blijven dalen, zoals in december, zal de correctie van de Amerikaanse dollarindex (DXY) waarschijnlijk groter worden. Dit zou kunnen leiden tot verdere kracht in zowel de aandelen- als de cryptomarkt. Aan de andere kant, als de consumentenindices hoger uitkomen dan verwacht, zou dat een duidelijk bearish interpretatie voor de markt zijn."

De Amerikaanse grootbank JPMorgan heeft zich ook voorbereid op de CPI-gegevens. Nu de inflatie is bevestigd op 6,5%, ziet JPMorgan de S&P500 index tot 1,5% in de zwarte cijfers staan. Toch had het nieuws een positieve werking op de Bitcoin koers. Bitcoin (BTC) steeg terug naar het belangrijke weerstandslevel (namelijk USD 18.400) in afwachting van de daadwerkelijke inflatiecijfers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven