Nieuws - Inflatie in de VS daalt licht

Door Luc Vesters

Inflatie in de VS daalt licht

Inflatie in de VS daalt licht

Het Amerikaanse federale bureau voor de statistiek heeft zojuist nieuwe inflatiecijfers gepubliceerd. De consumentenprijzen zijn in mei met 3,3 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Vergeleken met de inflatie in april daalde het cijfer echter met 0,1 procent.

Analisten hadden eerder verwacht dat de inflatie onveranderd zou blijven op 3,4 procent. Deze prognose is nu onderuit gehaald. Onder andere de woonlastenindex en de voedselindex noteerden een stijging van respectievelijk 0,4 en 0,1 procent.

Naast de inflatiecijfers zijn analisten in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) vanavond (20:00 Central European Time). In de aanloop naar het evenement verwachten maar weinig experts dat de monetaire waakhond de rente zal verlagen. De ongewijzigde inflatiecijfers zullen daar waarschijnlijk geen verandering in brengen.

In plaats daarvan zal het belangrijkste rentetarief waarschijnlijk tussen 5,25 en 5,5 procent blijven. De ECB verlaagde vorige week de rente, ondanks een lichte stijging van de inflatie. De aankondiging van de inflatiecijfers zorgde niettemin voor euforie op de cryptomarkt. De Bitcoin prijs steeg in zeer korte tijd met ongeveer 2 procent. Op het moment van schrijven staat BTC op iets minder dan USD 69.385.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven