Nieuws - iFinex wil bedrijfsaandelen terugkopen voor 150 miljoen US dollar

Sam Fröling

Door Sam Fröling

iFinex wil bedrijfsaandelen terugkopen voor 150 miljoen US dollar

Bitcoin (BTC)
Investeren
iFinex wants, to buy back company shares for US$150 million

iFinex, het moederbedrijf van de cryptobeurs Bitfinex, wil bedrijfsaandelen terugkopen. In totaal is er een deal ter waarde van $150 miljoen.

iFinex biedt zijn aandeelhouders 150 miljoen Amerikaanse dollar om aandelen in het bedrijf terug te kopen. Dit meldt Bloomberg en verwijst naar een brief die het moederbedrijf van de cryptobeurs Bitfinex eind september naar zijn aandeelhouders stuurde.

Volgens de brief deed het in Hong Kong gevestigde bedrijf een bod van 10 Amerikaanse dollar per aandeel. iFinex wil in totaal 15 miljoen aandelen overnemen. Dit komt overeen met ongeveer 9 procent van de aandelen die in omloop zijn.

Uitgegeven aandelen nu 3,3 miljard waard.

De iFinex aandelen werden in 2016 uitgegeven via het investeringsplatform BnkToTheFuture, als gevolg van de legendarische Bitfinex hack. Op dat moment verdwenen er bijna 120.000 Bitcoin van de beurs. De tegenwaarde vandaag: iets minder dan 3,3 miljard US dollar. De terugkoop is het resultaat van de "positieve ontwikkeling" van het bedrijf in de afgelopen jaren, geeft iFinex in een verklaring aan die door Bloomberg werd geciteerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven