Nieuws - Houden cryptobeleggers vast aan hun munten?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Houden cryptobeleggers vast aan hun munten?

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
VS
Investeren
Stablecoin
Houden cryptobeleggers vast aan hun munten?

Nadat de SEC Coinbase en Binance aanklaagde, crashte de cryptomarkt. Welke beleggers hielden het hoofd koel?

Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanklacht indiende tegen Coinbase en Binance, daalden de aandelen op cryptomarkt vorige week. De volgende grafiek toont de veranderingen in het bezit van belangrijke crypto-activa (BTC, ETH en stablecoins) op Binance vorige week.

Binance grafiek

Bron: Glassnode

Te zien is dat vooral stablecoins van de beurs werden gehaald namelijk -20,9 %. Maar ook BTC werd erafgehaald met -5,7 % en zoals je in de grafiek ziet ook ETH stroomden met -7,1 % van Binance af.

Coinbase laat een ander beeld zien: Terwijl stablecoin holdings min of meer onveranderd bleven. Daalden BTC holdings met slechts 0,5 %, stroomde er meer Ether -8,0% uit de Amerikaanse exchange in vergelijking met Binance.

Binance coinbase balance

Bron: Glassnode

Deze ontwikkelingen zouden erop kunnen wijzen dat investeerders hun munten zelf willen houden in plaats van ze op te slaan op een gecentraliseerde beurs. De volgende grafiek laat zien welke categorie cryptobeleggers het meest reageerde op het schokkende nieuws uit de VS.

Binance grafiek

Bron: Glassnode

Jonge BTC-holders (STH's, in🔴) hebben de grootste hoeveelheid munten naar cryptobeurzen gestuurd, mogelijk om deze daar te verkopen. Meer dan driekwart van de exchange-instroom is toe te schrijven aan deze categorie. Inter-exchange transfers (Inter, in 🟢), d.w.z. transfers tussen verschillende exchanges, waren goed voor meer dan 20 procent van de exchange instromen.

Langetermijnholders (LTH's, in 🔵) hielden het hoofd koel ondanks de turbulentie op de markt - slechts iets minder dan 2% van de instroom op de beurzen kwam uit deze categorie

Hieruit zou je kunnen concluderen dat de langetermijnholders van Bitcoin en Co. al heel wat onrust hebben meegemaakt op de cryptomarkt. Waardoor ze tegenwoordig niet zo snel van slag zullen raken door de nieuwste ontwikkelingen uit de Verenigde Staten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven