Nieuws - Hoe Volkswagen de toekomst inrolt via de blockchain

Door Ted Maas

Hoe Volkswagen de toekomst inrolt via de blockchain

IOTA (MIOTA)
Blockchain/Technologie
bulli volkswagen

Hoewel de Volkswagen Bulli al heel wat jaren meegaat sinds haar introductie in 1950, is haar populariteit in het naoorlogse Duitsland niet verdwenen. Tegenwoordig rijdt de Bulli op elektriciteit, maar hoeveel blockchain technologie zit er eigenlijk onder de moterkap van de Volkswagen Group?

Blockchain en elektromobiliteit

Twee woorden die het grote autobedrijf uit Wolfsburg steeds vaker wil gebruiken. Onder de motorkap van 's werelds grootste autofabrikant is er veel gaande op het gebied van blockchain: van elektrische laadstations die real-time data uitspugen middels blockchaintechnologie tot projecten in samenwerking met IOTA.

De Bulli is een symbool voor reizen en onafhankelijkheid en verleidt nog dagelijks surfers, hippies, digitale nomaden en de enkele kantoormedewerker die ervan droomt om van zijn dagelijkse routine een fulltime roadtrip te maken. De wortels van de autofabrikant achter de iconische carrosserie gaan echter terug tot een donkere periode in de geschiedenis. Als autoconstructeur onder het naziregime moest het Volkswagen-concern zichzelf na het einde van de oorlog opnieuw uitvinden - niet in het minst met de hulp van de huidige nostalgische klassieker en haar bekende kleuren. Wij zijn benieuwd welke weg het innovatieve Volkswagen nu inslaat.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven