Nieuws - Volkswagen wil hernieuwbare elektriciteit voor e-auto's stimuleren met cryptoproject

Door Ted Maas

Volkswagen wil hernieuwbare elektriciteit voor e-auto's stimuleren met cryptoproject

Blockchain/Technologie
volkswagen energie

De Energy Web Foundation heeft samen met Volkswagen een innovatief oplaadstation voor e-auto's ontwikkeld. Met het nieuwe project kunnen gebruikers beslissen van welke elektriciteitscentrale hun elektriciteit afkomstig is en alles in real time volgen. Dit proces is mogelijk dankzij The Energy Web Chain – de eerste publieke blockchain gemaakt voor de energiesector.

De innovatie van hun oplossing: eigenaars van elektrische auto's kunnen hun elektriciteit ‘selecteren’ van specifieke elektriciteitscentrales en, voor het eerst, laadprocessen in real time coördineren. Hierbij hebben klanten ook de keuze uit hernieuwbare energiebronnen.

"Met de oplossing kunnen gebruikers de datum en het tijdstip van het opladen bepalen, de gewenste laadtoestand aan het einde van het opladen en hoe de elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen wordt betrokken", aldus het bedrijf.

De Energy Web Foundation is gevestigd in Berlijn, maar is al een tijdje wereldwijd actief. Het is een van de belangrijkste spelers in het bevorderen van hernieuwbare energie via blockchain-oplossingen. Volkswagen test de blockchain ook voor andere proefprojecten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven