Nieuws - Historisch: Oude miner verplaatst Bitcoin voor het eerst in 14 jaar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Historisch: Oude miner verplaatst Bitcoin voor het eerst in 14 jaar

Bitcoin (BTC)
Mining
Historisch: Oude miner verplaatst Bitcoin voor het eerst in 14 jaar

Een Bitcoin miner uit de tijd van Satoshi Nakamoto heeft zijn gemijnde BTC voor het eerst sinds 2010 verplaatst. Alle info.

Toen de miner met het wallet-adres 15sxzZ4QSaoiMo5KYH9ab4xQj34yeJmKgb werd beloond met 50 BTC voor zijn werk aan het beveiligen van de Bitcoin-blockchain, waren deze in totaal slechts twaalf Amerikaanse dollar waard. Vandaag de dag is dat 3,15 miljoen.

Er zit 14 jaar tussen, want de miner is een vroege vogel. Hij ontving de 50 BTC voor het valideren van een block op 23 april 2010. Bitcoinprijs op dat moment: $ 0,04.

Zoals de on-chain analisten van Lookonchain nu melden op het korte berichtenplatform X, voorheen Twitter, heeft de eigenaar van de wallet nu van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn Bitcoin naar een centrale exchange te verplaatsen. Mogelijk met de bedoeling om de BTC om te zetten in cash, zoals het cryptonieuwsplatform CryptoPotato meldt.

Het zou de moeite waard zijn, aangezien de dollarwaarde van de 50 BTC met 164.000.000 procent is gestegen.

Dit was echter niet de eerste keer dat er iets gebeurde op het wallet-adres 15sxzZ. Bijna vier jaar geleden, in oktober 2020, werden 547 satoshis ontvangen met een waarde van $ 0,36 op dat moment.

Nog maar een maand geleden kwam een even oude Bitcoin wallet tot leven, die ook 50 BTC uit het Satoshi Nakamoto tijdperk bevatte - maar er werden slechts 21 BTC naar Coinbase gestuurd.

Ondertussen blijft de identiteit van de Bitcoin-oprichter onduidelijk. Onlangs is er echter een nieuwe aanwijzing opgedoken die de veronderstelling verder bevestigt dat Satoshi Nakamoto een pseudoniem was van de overleden Bitcoin-pionier Hal Finney.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven