Nieuws - Het Zwitserse 21Shares bereikt record waardering

Door Ted Maas

Het Zwitserse 21Shares bereikt record waardering

Bitcoin (BTC)
Wereldeconomie
Het Zwitserse "21Shares " crypto fusie

De crypto ETP-aanbieder 21Shares heeft 25 miljoen Amerikaanse dollar opgehaald in een financieringsronde. In een persbericht heeft het bedrijf tevens aangekondigd de bedrijfsstructuur te veranderen.

Volgens het persbericht heet het nieuw opgerichte paraplubedrijf 21.co, wat gevormd wordt door de megafusie van crypto ETP’s (Exchange Traded Product’s), 21Shares, het technologieplatform Onyx en de in New York gevestigde tokenaanbieder Amun.

De financieringsronde geeft 21.co een recordwaardering van 2 miljard dollar. Daarmee is het nieuwe overkoepelende bedrijf de grootste crypto ‘unicorn’ in Zwitserland. Mede-oprichter van 21Shares Ophelia Snyder ziet de kapitaalverhoging, die vorm neemt tijdens de crypto-winter, als "bewijs van het vroege succes van het bedrijf en de groeiende vraag van beleggers in deze activaklasse."

Het lopende begrotingsjaar, dat in september 2022 afloopt, lijkt een doorslaand succes te zijn geweest: Terwijl het beheerde vermogen toenam, nam ook het aantal personeelsleden met 75% toe. Overigens omvat de productportefeuille van het bedrijf ook de 21Shares ByteTree Bold Index ETP. Hiermee combineert het bedrijf crypto aandelen met goud aandelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven