Nieuws - Het lange wachten op de schadevergoedingen van Celcius

Door Ted Maas

Het lange wachten op de schadevergoedingen van Celcius

Scams, criminaliteit en fraude
celcius schadevergoedingen

Celsius wil de termijn voor schadeclaims verlengen. De reden? Celcius wil benadeelde gebruikers meer tijd geven om mogelijke bewijzen van claims in te dienen.

Het bedrijf zegt: "Celsius bereidt zich voor om later deze week een verzoek in te dienen om de sluitingsdatum, de deadline voor het indienen van een claim, te verlengen van 3 januari 2023 naar begin februari."

Volgens informatie van Stretto zijn er tot nu toe ongeveer 17.000 claims ontvangen van schuldeisers die terugbetaling van middelen eisen. Een verlenging klinkt op het eerste gezicht welwillend, maar leidt in feite tot grote ergernis bij de benadeelde partijen. Ze willen zo snel mogelijk weten of en hoeveel van hun geld ze terugkrijgen. Velen zien de aanvraag dan ook als de zoveelste onnodige vertraging.

Ook het feit dat bij de afwikkeling van de zaak tientallen miljoenen euro's naar de verdedigende advocaten zullen vloeien (terwijl klanten waarschijnlijk niks krijgen) heeft tot verontwaardiging geleid.

Op 13 juli 2022 hebben Celsius Network LLC en enkele van haar dochterondernemingen het faillissement aangevraagd bij de U.S. Bankruptcy Court for the Southern District in New York.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven