Nieuws - Het inkomen van Bitcoinminers explodeert

Door Luc Vesters

Het inkomen van Bitcoinminers explodeert

Bitcoin (BTC)
Mining

Vóór de vierde Bitcoin Halving explodeerden de transactiekosten en bereikten een piek van gemiddeld 128 USD. Een nieuwe recordhoogte in de geschiedenis van BTC. Het block van de halving bevatte maar liefst 37.626 BTC aan vergoedingen. Dat is ongeveer 2,6 miljoen US dollar, zoals blijkt uit gegevens van Mempool. Door de hoge vergoedingen werden Bitcoin miners in eerste instantie nauwelijks getroffen door de verlaging van de block subsidie van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Transactiekosten explodeerden bij de Halving I Bron: The Block

Transactiekosten explodeerden bij de Halving I Bron: The Block

De kosten voor BTC liggen momenteel nog steeds op een hoog niveau. Dit komt deels door het pas gelanceerde Runes Protocol. Koffie kopen via het hoofdnetwerk zou daarom duur kunnen worden.

Na Halving: miner inkomsten stijgen aanzienlijk

De verhoogde vergoedingen hebben Bitcoin-mijnwerkers waarschijnlijk tevreden gestemd. Zelfs voor de halving ontving de industrie al meer aan vergoedingen dan er aan stakers werd uitbetaald.

Miners verdienen ongeveer 70 miljoen USD per dag. De inkomsten uit transactievergoedingen zijn enorm gestegen sinds de Runes hype. Volgens de hashrate index zijn transactievergoedingen nu goed voor meer dan 50 procent van de totale block beloningen.

Inkomsten uit vergoedingen zijn nog nooit zo hoog geweest I Bron: The Block

Inkomsten uit vergoedingen zijn nog nooit zo hoog geweest I Bron: The Block

Als de vergoedingen hoog blijven, kan dit - tenminste gedeeltelijk - verlichting bieden voor miners. De langetermijneffecten van de halving zijn echter nog niet duidelijk.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven