Nieuws - Het Duitse Telekom krijgt sleutelrol bij Polygon

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Het Duitse Telekom krijgt sleutelrol bij Polygon

Polygon (MATIC)
Blockchain/Technologie
Het Duitse Telekom krijgt sleutelrol bij Polygon

Een schot in de roos in de stad Bonn want, Telekom MMS maakt nu deel uit van de Polygon Blockchain. Daarnaast exploiteert het traditionele Duitse bedrijf zijn eigen netwerkknooppunt.

Duitse Telekom breidt zijn activiteiten op het gebied van blockchaintechnologie verder uit. Zo levert de telecomprovider nu infrastructuur voor het Polygon-ecosysteem. Bijzonder explosief: Telekom MMS is ook een van de slechts 100 validators van het netwerk. Het bedrijf gaat niet met lege handen weg. Want voor het valideren en goedkeuren van transacties in het netwerk ontvangt het bedrijf de gebruikelijke Staking Rewards.

Met het volledige knooppunt creëert en valideert men blokken, neemt men deel aan de consensus en stelt controlepunten in op de Ethereum Blockchain. Als validator beveiligt het traditionele bedrijf uit Bonn Polygon en zijn supernetten. Op die manier draagt de Telekom-dochter bij tot de veiligheid, het bestuur en de decentralisatie van de blockchain, aldus het bedrijf.

Polygon en het web3

Op de POS blockchain draaien duizenden gedecentraliseerde toepassingen en dagelijks meer dan drie miljoen transacties. De totale waarde van alle op Polygon (TVL) geblokkeerde fondsen bedraagt op het moment van schrijven iets meer dan een miljard US dollar. Op de vraag of ze ook Polygons recent gelanceerde zkEVM blockchain ondersteunen, legt Telekom MMS uit:

'We hanteren een holistische netwerkbenadering die erop gericht is de ondersteuning van het Polygon-netwerk geleidelijk uit te breiden. Daarnaast volgen we ook de ontwikkeling van nieuwe Polygon Chains om in de toekomst te overwegen. Momenteel richten we ons echter vooral op het Mainnet en Supernets.

Polygon Labs is van plan om in de toekomst meer bedrijven te werven. Met dergelijke samenwerkingen willen ze ook "consumenten in staat stellen te profiteren van het eigendom en de autonomie die Web3-technologie biedt."

Wij blijven ons inspannen om onze Web3-infrastructuuractiviteiten uit te breiden en willen nauw samenwerken met de Polygon-community. Ons doel is om Telekom-klanten in de toekomst toegang te bieden tot een divers Web3-aanbod.

Telekom verovert de blockchain

Telekom vertrouwt al lang op crypto. Met Ethereum, Chainlink of Polkadot ondersteunt de telecomaanbieder verschillende toonaangevende proof-of-stake-netwerken. Sinds kort host het traditionele Duitse bedrijf echter ook zijn eigen Bitcoin-nodes.

Of mining in de toekomst deel gaat uitmaken van de diensten valt nog te bezien. Want, Telekom is zich bewust van de kritiek in verband met het hoge energieverbruik, maar ziet ook het potentieel van Bitcoin voor regeneratieve stroomnetwerken. Met haar expertise op dit gebied en haar honderd procent groene infrastructuur ziet zij zichzelf precies in de juiste positie om het bewustzijn te vergroten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven