Nieuws - Het aantal Bitcoin-beleggers neemt snel toe

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Het aantal Bitcoin-beleggers neemt snel toe

Bitcoin (BTC)
Investeren
Het aantal Bitcoin-beleggers, neemt snel toe

Naarmate de bitcoinkoers stijgt, neemt ook het aantal beleggers in Bitcoin toe.

Bitcoin hodlers vermenigvuldigen zich op recordniveau, zo blijkt uit de cijfers van het crypto-onderzoeksbureau Santiment. Volgens de cijfers is er momenteel een toename te zien in het aantal nieuwe Hodlers, dat wil zeggen dat er een toename is in mensen die BTC voor langere tijd vasthouden. Dit gebeurt in het snelste tempo sinds begin 2021. Ook toen stonden de signalen op groen met als gevolg dat de Bitcoinkoers naar zijn recordhoogte van 69.000 US dollar wist te klimmen.

Zoals Santiment in dit verband opmerkt, staat het aantal mensen dat Bitcoin langdurig vasthoudt momenteel op 45 miljoen. Ter vergelijking: het aantal Bitcoin hodlers stond eind april 2021 op 38 miljoen.

Wat betekent dit voor de Bitcoinkoers en de cryptomarkt?

Uit deze cijfers kan maar één ding worden afgeleid: Het aantal Bitcoin- en cryptoliefhebbers neemt toe. Het feit dat er steeds meer lange termijn hodlers op de markt komen, laat een duurzame ontwikkeling zien.

In deze context kan ook worden aangenomen dat het toenemende aantal lange termijn investeerders erop wijst dat steeds meer mensen uit overtuiging de oranje pil nemen in plaats van te vertrouwen op korte termijn speculatie. Dit betekent niet dat dit laatste niet meer bestaat. Voor de Bitcoinkoers kunnen de huidige ontwikkelingen echter gezien worden als een positief signaal.

Nu lijkt het een goed moment om BTC voor de lange termijn vast te houden. De Bitcoin brak nog op 11 april door de grens van 30.000 US dollar heen. Met deze bullish breakout handelt de cryptocurrency niet alleen 6,22 procent boven het niveau van 24 uur geleden. Integendeel, BTC wist de afgelopen week meer dan acht procent te winnen. In de maandelijkse beoordeling is er echter een winst van 46,64 procent waar Bitcoin hodlers naar uit kunnen kijken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven