Nieuws - Bitcoin breekt door 30.000 US dollar heen

Door Ted Maas

Bitcoin breekt door 30.000 US dollar heen

Bitcoin (BTC)
Investeren
BTC 30K

Bitcoin brak vannacht door de grens van 30.000 dollar en klom bijna 7 procent in de afgelopen 24 uur. De laatste keer dat Bitcoin de grens van 30.000 dollar doorbrak was vorig jaar in juni. Het lijkt erop dat met dit jaarlijkse hoogtepunt de rally verdergaat.

De altcoin-markt, geleid door Ethereum, volgt de bull-rally van Bitcoin en groeit evenredig mee. Op dit moment staat de BTC-koers op 30.127 US dollar (€ 27.554) en ETH op 1.920 US dollar (€ 1.761). Ondertussen is de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies 1,24 biljoen dollar.

Een mogelijke reden voor de plotselinge groei: beleggers wachten met spanning op de Amerikaanse inflatiecijfers, die morgen, 12 april, bekend worden gemaakt. Als de inflatie verder daalt, zoals voorspeld, zouden de aandelen- en cryptomarkten, waaronder Bitcoin, deze ontwikkeling positief opvatten. De markt is, als het ware, al vast aan het voorsorteren.

Daarnaast publiceert de Amerikaanse Federal Reserve morgenavond de notulen omtrent het laatste rentebesluit. Beleggers hopen op meer inzicht in hoe de Amerikaanse Federal Reserve het huidige inflatieprobleem inschat.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven