Nieuws - Herstel van de cryptomarkt? De top altcoins van de dag

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Herstel van de cryptomarkt? De top altcoins van de dag

Axie Infinity (AXS)
Cronos (CRO)
Litecoin (LTC)
Bitcoin (BTC)

Top Altcoins

Een blik op de crypto-koersen van vandaag brengt vreugde, want Bitcoin en veel altcoins staan in het groen.

De afgelopen dagen en weken hebben hun tol geëist op de bloedende cryptomarkt. Als gevolg van de FTX-ramp zijn alle prijzen ingestort. Maar nu zijn er tekenen van herstel. 2 procent voor Bitcoin, ruim 3 procent voor Ethereum, ongeveer 3 procent voor Dogecoin en Polygon en iets minder dan 2 procent voor BNB: de koersen van de top 10 cryptocurrencies staan allemaal in het groen vandaag en geven reden tot (voorzichtig) optimisme. Maar er zijn ook grote winnaars in de cryptomarkt buiten de top 10. De drie grootste: Axie Infinity (AXS), Cronos (CRO) en Litecoin (LTC).

Axie Infinity (AXS) Koers: Terug in de Top 50

Op het moment van schrijven kan de token van Axie Infinity (het grootste blockchainspel) een plus van 21,8 procent melden in de afgelopen 24 uur, waarmee het zich terugvecht in de top 50 van de meest waardevolle cryptocurrencies. Op het moment van schrijven wordt AXS verhandeld tegen een koers van 8,14 US dollar. De token bereikte zijn all-time high op 6 november 2021 op 164,90 US dollar.

We kunnen alleen maar speculeren wat de precieze reden is. Wel weten we dat er onlangs een ontmoeting is geweest onder de Axie-community. Het doel? De toekomst van het blockchainspel bespreken.

Cronos (CRO) prijs: Crypto.com token worstelt zich naar de top

De grafiek van Crypto.com's eigen Cronos Token (CRO) lijkt af en toe op een achtbaan. Terwijl de cryptobeurstoken een maandelijks verlies van meer dan 38 procent heeft geleden, is hij in de afgelopen 24 uur met 12,7 procent gestegen. Dit is natuurlijk niet genoeg om de koers zelfs maar in de buurt te laten komen van zijn all-time high van 24 november vorig jaar - toen was de prijs 0,96 US dollar, vandaag is dat nog maar 7 cent.

Litecoin (LTC) prijs: Grote groei

De op één na oudste cryptocurrency (na Bitcoin) is al een maand positief bezig. De LTC-prijs staat momenteel op 83,38 US dollar, wat een groei betekent van 9,21 procent in de afgelopen 24 uur. Op maandbasis is het zelfs 23,06 procent. Litecoin is nog steeds ver verwijderd van zijn all-time high van 410,26 US dollar uit mei 2021, maar de huidige groei geeft in ieder geval aan dat Litecoin op de goede weg zit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven