Nieuws - Helpt Ripple de Bank of England met CBDC ontwikkeling?

Door Ted Maas

Helpt Ripple de Bank of England met CBDC ontwikkeling?

Ripple (XRP)
CBDC
CBDC Engeland Ripple

Op maandag 06 februari heeft de Bank of England (BoE) een consultatiedocument gepubliceerd over de nieuwe digitale pond (CBDC). In het document wordt onder meer de cryptotechnologie van Ripple genoemd.

Volgens het document hebben Ripple en de Britse centrale bank in het verleden al een gezamenlijk project afgerond. De resultaten hiervan worden gebruikt voor de ontwikkeling van Engelands CBDC. In 2017 onderzochten de Bank of England en Ripple het gedrag van verschillende valuta’s en het synchroon verzenden middels verschillende systemen. Bij dit onderzoek werd er gebruik gemaakt van Ripple Connect en het Interledger-protocol.

Het valt echter nog te bezien of Ripple in de toekomst actief zal werken aan de ontwikkeling van de UK CBDC. Het cryptobedrijf wordt slechts twee keer genoemd in het 116 pagina's tellende document. Ook is er geen reactie of commentaar van het cryptobedrijf zelf. De meeste mensen zijn niet blij met de komst van de CBDC.

Het nieuws heeft in ieder geval geen reactie op XRP. De coin heeft in de afgelopen 24 uur bijna twee procent verloren. Onlangs kondigde Ripple een samenwerking aan met de Montenegrijnse regering. Montenegro werkt namelijk aan een stablecoin om de financiële inclusie van het land te verbeteren.

Ondertussen verwacht Groot-Brittannië de digitale centrale bankmunt in 2030 in te voeren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven