Nieuws - Heeft de Amerikaanse regering 10.000 Bitcoin verkocht?

Door Luc Vesters

Heeft de Amerikaanse regering 10.000 Bitcoin verkocht?

Bitcoin (BTC)
VS
Wallets en Whales
Heeft de Amerikaanse regering 10.000 Bitcoin verkocht?

Op de avond van gisteren, 10 mei, brak op crypto Twitter het nieuws uit dat de Amerikaanse overheid 9.800 bitcoins had verkocht voor $277 miljoen.

Als gevolg daarvan zag Bitcoin een grote daling van $28.200 tot net onder $27.000. Ondertussen heeft het zich gestabiliseerd op $27.500. Een groot deel van de altcoins stormde mee met de cryptomunt. Ethereum handelde korte tijd onder $1.800.

Echter, zoals de analysebedrijven Arkham Intel en CryptoQuant melden, waren er geen uitstromen op de overeenkomstige adressen. Ook is volgens Glassnode de Bitcoin-balans van de Amerikaanse overheid niet veranderd. Een soortgelijke sell-off had eind april al plaatsgevonden. Ook toen waren geruchten over de verkoop van Bitcoin door de Amerikaanse overheid de aanleiding.

Bitcoin munten van de Amerikaanse overheid

De munten zijn oorspronkelijk afkomstig van de Darknet marktplaats Silk Road. Vorig jaar kondigden de Amerikaanse autoriteiten aan cryptocurrencies in beslag te nemen. Door dergelijke inbeslagnames is de Amerikaanse overheid nu een van de grootste Bitcoin-walvissen ooit geworden. Zij zou ongeveer 205.000 BTC bezitten - ongeveer 1 procent van het totale aanbod.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven