Nieuws - 50.676 Bitcoin in beslag genomen van Silk Road-fraudeur

Mike Hesp

Door Mike Hesp

50.676 Bitcoin in beslag genomen van Silk Road-fraudeur

Amerikaanse autoriteiten vonden enkele duizenden bitcoins die vermoedelijk zijn gestolen van een voormalige gebruiker van het platform.

Amerikaanse autoriteiten vonden enkele duizenden bitcoins die vermoedelijk zijn gestolen van een voormalige gebruiker van het platform. De verdachte heeft schuld bekend.

Gisteren kondigde het Amerikaanse ministerie van Justitie in New York de inbeslagname aan van bijna 51.000 Bitcoin van Silk Road times. De verdachte genaamd James Zhong, pleitte dan ook schuldig aan draadfraude.

De Bitcoin in 2012 onrechtmatig verkregen

Volgens de aanklager heeft hij "deze Bitcoin in 2012 onrechtmatig verkregen van het dark web van Silk Road".

De Amerikaanse procureur Damian Williams verklaarde: "Deze zaak laat zien dat we niet zullen stoppen het geld te volgen, hoe vakkundig het ook is verborgen, zelfs tot een printplaat in de bodem van een popcornblik."

Naast de bitcoin bezittingen nam de regering ook bedrijfsaandelen en ongeveer US$661,900 in contanten in beslag. Zhong had in 2012 een beveiligingslek in het systeem van Silk Road uitgebuit en vervolgens "ongeveer 50.000 BTC gestolen".

Silk Road was een darknet-site die in februari 2011 werd gelanceerd en voornamelijk gericht was op de verkoop van drugs.

Ook China druk bezig met het opsporen van illegaal verkregen BTC

De VS is niet het enige land dat druk bezig is met het opsporen van illegaal verkregen Bitcoin. Ook China is al jaren bezig met het opsporen van illegaal vekregen BTC. Zo hebben zij in 2019 bijna 200.000 BTC buitgemaakt. De Bitcoin is met name afkomstig van de crypto-zwendel PlusToken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven