Nieuws - Hashdex wil innovatieve crypto ETF

Door Luc Vesters

Hashdex wil innovatieve crypto ETF

Hashdex wil innovatieve crypto ETF

Gisteren, dinsdag, publiceerde Nasdaq de 19b-4 aanvraag voor een nieuwe Hashdex Nasdaq Crypto Index US ETF. De bijzonderheid: het crypto indexfonds zal zowel Bitcoin als Ethereum volgen. De nieuwe push van de crypto vermogensbeheerder komt nadat de SEC eerder dit jaar Bitcoin spot ETF's goedkeurde en in mei verschillende 19b-4 aanvragen voor Ethereum spot ETF's.

Bloomberg-expert Seyffart zei met een vleugje ironie: "Hashdex heeft zojuist een aanvraag ingediend voor een ETF die zowel Ethereum als Bitcoin omvat, waarbij de verdeling gebaseerd is op hun marktkapitalisatie. Dit zou niemand moeten verbazen, want het is een heel logische stap."

Hashdex besloot eerder om de Ethereum Spot ETF aanvraag voorlopig niet door te zetten. In tegenstelling tot BlackRock of Fidelity maakte het bedrijf geen deel uit van de groep emittenten waarvan de 19b-4 filings werden goedgekeurd.

In elk geval moet de SEC de S1 registratieformulieren voor de Ethereum ETF's nog goedkeuren als onderdeel van een proces in twee fasen. Ondertussen richt Hashdex zich blijkbaar op de nieuwe, innovatieve "hybride ETF".

Volgens de aanvraag zal de Hashdex Nasdaq Crypto Index US ETF ook activa in contanten houden, maar geen andere cryptocurrencies. Als het wordt goedgekeurd, zullen Coinbase en BitGo optreden als de custodians, met de laatste deadline voor de SEC in maart 2025.

Dit is de eerste Amerikaanse spot ETF aanvraag die meer dan één cryptocurrency bevat. Op basis van een weging naar marktkapitalisatie zou de ETF op dit moment ongeveer 74% investeren in Bitcoin en 26% in Ether.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven