Nieuws - Handelsvolume crypto daalt tot onder 10 miljard US dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Handelsvolume crypto daalt tot onder 10 miljard US dollar

Kort voor het einde van het jaar noteert het dagelijkse crypto-handelsvolume een nieuw dieptepunt. Hoe moet deze ontwikkeling worden ingedeeld?

Kort voor het einde van het jaar noteert het dagelijkse crypto-handelsvolume een nieuw dieptepunt. Hoe moet deze ontwikkeling worden ingedeeld?

Het dagelijkse crypto-handelsvolume daalde tijdens de feestdagen voor het eerst sinds 2020 onder de grens van 10 miljard US dollar. Sindsdien is het voortschrijdend gemiddelde (7 dagen) nog verder gedaald. Volgens gegevens van The Block gaat het om ongeveer acht miljard dollar.

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, zegt BTC-ECHO marktdeskundige Stefan Lübeck: "Enerzijds houdt deze ontwikkeling in belangrijke mate verband met de vermindering van risico-investeringen door institutionele beleggers. Sinds de Amerikaanse Federal Reserve begin dit jaar begon met het terugtrekken van liquiditeit uit de financiële markt om het inflatieprobleem tegen te gaan, schrikken professionele beleggers steeds meer terug voor grote investeringen in risicovolle activaklassen."

Dit heeft ook gevolgen voor de cryptomarkt, zegt Lübeck: "Aan de andere kant zijn beleggers in de cryptoruimte steeds meer overgestapt op het hodlen (oftewel lang vasthouden) van hun cryptobeleggingen om de posities, soms belastingvrij, in de volgende bullmarkt te kunnen verkopen. Omdat ook de volatiliteit op de markt de afgelopen maanden op jaarbasis drastisch is afgenomen, is ook de kans op handelswinst op korte termijn sterk afgenomen."

De marktdeskundige is echter positief: "Net als in het verleden zou deze ontwikkeling steeds meer moeten omkeren, zodra de halvering van BTC weer de aandacht van beleggers krijgt. Of de situatie nu moeilijk is of niet, anticyclisch beleggen en volhouden bij beleggen op de financiële markt is altijd een goede strategie geweest om winst op lange termijn te genereren," aldus Lübeck.

De bear market heeft de afgelopen maand een grote impact gehad op cryptomarkt. Veel bedrijven binnen de sector kampte met liquiditeitsproblemen, waardoor velen al zijn omgevallen. Het grootste voorbeeld hiervan is FTX. Het bedrijf van de gearresteerde SBF zorgde voor een domino effect.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven