Nieuws - Handelsvolume Bitcoin ETF op recordhoogte

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Handelsvolume Bitcoin ETF op recordhoogte

Bitcoin (BTC)
ETF
Handelsvolume Bitcoin ETF op recordhoogte

Bitcoin ETF's zijn een groot succes. Nu bereikt het handelsvolume van BTC-fondsen nieuwe hoogten. Wat zit hier achter?

Gisteren, 20 februari, noteerden Bitcoin ETF's het hoogste handelsvolume sinds hun goedkeuring in de VS. In totaal bedroeg het volume bijna twee miljard dollar, de hoogste waarde sinds de eerste handelsdag op 11 januari.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas schrijft het nieuwe succes vooral toe aan de Bitcoin ETF's van de drie grote financiële bedrijven VanEck, WisdomTree en Bitwise, die allemaal hun persoonlijke records braken.

De VanEck ETF (HODL) noteerde een indrukwekkend volume van $ 400 miljoen, het WisdomTree Bitcoin Fund (BTCW) $ 221,9 miljoen en de BitWise ETF (BITB) $ 178,29 miljoen.

Een reden voor de aanzienlijke stijging zou kunnen zijn dat de Amerikaanse markten maandag gesloten waren voor Presidents Day. Daardoor werden alle transacties van het verlengde weekend uitgevoerd op de eerste dag van de werkweek.

Van de drie genoemde Bitcoin ETF's was vooral het VanEck product indrukwekkend. De VanEck ETF met het tickersymbool "HODL" zag een bijna 15-voudige toename in volume vergeleken met de vorige dag, volgens gegevens van Balchunas.

De plotselinge toename van het handelsvolume in Bitcoin ETF's op VanEck was echter niet te danken aan één grote belegger. In plaats daarvan waren er ongeveer 32.000 individuele orders, wat 60 keer het gemiddelde volume is.

Nog maar een paar dagen geleden kondigde VanEck een verlaging aan van de kosten voor zijn HODL ETF van 0,25 procent naar 0,20 procent. Dit maakt de VanEck Bitcoin ETF nog goedkoper dan de concurrerende producten van de twee marktleiders BlackRock en Fidelity.

Volgens Dune Analytic heeft VanEck momenteel de zevende grootste Bitcoin ETF met een beheerd vermogen van $187,8 miljoen. Ter vergelijking: BlackRock en Fidelity hebben met hun Bitcoin ETF's nu elk BTC ter waarde van meer dan vier miljard dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven