Nieuws - Hackers verkopen cryptorekeningen bij Coinbase, Binance en N26

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Hackers verkopen cryptorekeningen bij Coinbase, Binance en N26

Hackers verkopen cryptorekeningen bij Coinbase, Binance en N26

Voor een geverifieerd N26-account zouden hackers op de zwarte markt ongeveer 2.650 dollar vragen. De prijzen voor gehackte crypto-accounts blijven dus stijgen.

Volgens gegevens van beveiligingsprovider Privacy Affairs verkopen cybercriminelen geverifieerde crypto-accounts op het darkweb. De prijzen voor toegang tot verschillende exchanges lopen sterk uiteen.

De duurste is een "geverifieerde account bij N26", die naar verluidt ongeveer 2.650 dollar kost. Een verzoek om commentaar van de in Berlijn gevestigde start-up heeft tot nu toe niets opgeleverd.

Daarnaast bieden de hackers volgens het rapport accounts van Binance, Kraken en Coinbase te koop aan voor tussen de 250 en 1.170 US dollar. De goedkoopste is een "geverifieerde Amerikaanse Bittrex-account" voor slechts 30 dollar.

Miklos Zoltan, beveiligingsonderzoeker bij Privacy Affairs, zegt: "Als iemand je financiële gegevens of social media credentials in handen wil krijgen, zijn de prijzen in principe wat het hen waard is."

De kopers zijn niet per se uit op het geld en de cryptocurrencies in de accounts. Gehackte accounts kunnen onder meer worden gebruikt om illegaal KYC-maatregelen op cryptobeurzen te omzeilen. In vergelijking met vorig jaar zijn de prijzen aanzienlijk gestegen.

In 2022 maakten cybercriminelen ongeveer 3,8 miljard dollar buit - het meest succesvolle jaar ooit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven