Nieuws - Grote cryptobeurs verwijdert Ethereum uit zijn assortiment

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Grote cryptobeurs verwijdert Ethereum uit zijn assortiment

Ethereum (ETH)
Privacy en veiligheid
Exchanges
Blockchain/Technologie

Cryptobeurs Paxful verwijdert Ethereum van zijn platform. De redenen: een andere gedachten gang, gebrek aan decentralisatie en coinfraude.

De P2P cryptomarktplaats Paxful heeft Ethereum van zijn platform verwijderd. De CEO van de beurs, Ray Youssef, bevestigde dit op Twitter. De cryptobeurs wil "zijn openheid behouden" en "economische verschil" weghalen met de verhuizing, zegt het bedrijf. Een eerste reden voor de verwijdering, zei het bedrijf, was de Ethereum-fusie. Youssef, die bekend staat als een fanatieke Bitcoiner, zei dat Proof of Work (PoW) de "innovatie is die van Bitcoin het enige eerlijke geld maakt dat er is". Ethereum had zichzelf veranderd in een "digitale vorm van fiat" door over te stappen op Proof of Stake (PoS).

Ethereum niet gedecentraliseerd

De oprichter van Paxful beweerde verder dat Ethereum niet voldoende gedecentraliseerd is en dat een "kleine groep mensen het netwerk controleert". Dit is een beschuldiging waarmee de Ethereumgemeenschap sinds de samenvoeging keer op keer te maken heeft gehad. De derde reden is het vermogen van de ETH-blockchain om de tokenisering van activa mogelijk te maken. Veel van deze tokens zijn "oplichtingsprojecten" en hebben daarom "mensen beroofd van miljarden US-dollars".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven