Nieuws - Grote bank JPMorgan bezit Bitcoin ETF's

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grote bank JPMorgan bezit Bitcoin ETF's

Bitcoin (BTC)
ETF
Koersupdate
Grote bank JPMorgan bezit Bitcoin ETF's

Van eeuwige criticus tot Bitcoin hodler: JPMorgan onthulde onlangs een investering in BTC ETF's. En is niet de enige van de grote Amerikaanse banken die dit doet.

De grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft verschillende Bitcoin ETF's gekocht. Dit blijkt uit documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission van 10 mei.

Volgens de documenten heeft de doorgaans cryptosceptische bank Bitcoin ETF's ter waarde van ongeveer 760.000 USD. De aandelen zijn verdeeld over ETF's van ProShares (BITO), BlackRock (IBIT), Fidelity (FBTC), Grayscale (GBTC) en de Bitwise (BITB).

Daarnaast heeft JPMorgan voor $47.000 aan ETF-aandelen in een exploitant van een Bitcoin geldautomaat, zo blijkt uit de documenten.

JPMorgan Chase is de grootste bank in de VS. De bank heeft momenteel activa ter waarde van ongeveer 2,6 biljoen US dollar. De CEO, Jamie Dimon, staat in de cryptosector bekend om zijn terugkerende kritiek op Bitcoin.

Onlangs bestempelde hij de nummer één cryptocurrency als fraude. Nu heeft zijn bedrijf de activa zelf in portefeuille.

JPMorgan is echter niet de enige instelling die onlangs zijn Bitcoin-investering bekendmaakte.

Naast vermogensbeheerder Susquehanna (1,3 miljard USD) heeft ook Wells Fargo, de op twee na grootste bank van de VS, bekendgemaakt dat het Bitcoin in portefeuille heeft, zoals blijkt uit SEC-documenten.

Ook deze investering (143.111 USD) is relatief klein. Maar samen met de investering van JPMorgan is dit het bewijs dat zelfs de vermeende grootste vijanden van Bitcoin de cryptocurrency in de gaten houden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven