Nieuws - Susquehanna investeert 1,3 miljard dollar in Bitcoin ETF's

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Susquehanna investeert 1,3 miljard dollar in Bitcoin ETF's

Bitcoin (BTC)
ETF
Susquehanna investeert 1,3 miljard dollar in Bitcoin ETF's

Met meer dan tien procent heeft de vermogensbeheerder Susquehanna aanzienlijk bijgedragen aan de nettostromen van Bitcoin Spot ETF's.

Zoals blijkt uit een indiening bij de SEC, heeft de Amerikaanse vermogensbeheerder Susquehanna ongeveer 1,3 miljard dollar geïnvesteerd in Bitcoin ETF's. Met een belang van één miljard dollar lijkt de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) het meest populair te zijn bij Susquehanna. Op de tweede en derde plaats volgen Fidelity en BlackRock met respectievelijk 83 en 23 miljoen dollar. In totaal heeft Susquehanna geïnvesteerd in negen van de goedgekeurde Bitcoin Spot ETF's.

Susquehanna is met een beheerd vermogen van meer dan 500 miljard dollar een van de grootste handelsbedrijven ter wereld. Met een nettostroom van in totaal elf miljard dollar zijn de beleggingsproducten op Bitcoin tot nu toe een groot succes geweest. De afgelopen weken zijn er echter meer uitstroom geweest, voornamelijk door de Grayscale ETF.

Ook de koers van de leidende cryptovaluta is momenteel vlak. In de afgelopen 30 dagen is Bitcoin met acht procent gedaald en noteert op het moment van schrijven 62.990 dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven