Nieuws - Grote Amerikaanse banken en Fed werken aan CBDC

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Grote Amerikaanse banken en Fed werken aan CBDC

Crypto-acceptatie
Wereldeconomie
Grote Amerikaanse banken en Fed, werken aan CBDC

Het CBDC-plan wordt in de VS gelanceerd met een "proof of concept". De eerste stap is het betrekken van grote klanten en commerciële banken.

Verschillende grote investeringsbanken en kredietverstrekkers hebben samen met de Amerikaanse Federal Reserve gewerkt aan de digitale Amerikaanse dollar. Dit blijkt uit een mededeling van de centrale bank. Zij werken aan een zogenaamd "proof of concept" voor een binnenkort te ontwikkelen digitale centrale bankmunt, of ook wel CBDC.

Verschillende organisaties helpen in de testfase

Het project zal een versie van het " gereguleerde aansprakelijkheidsnetwerk ontwerp" testen die uitsluitend in US-dollars werkt. Het is de bedoeling om de "haalbaarheid te testen van een interoperabel netwerk met digitaal geld van centrale banken en commerciële banken". In de testfase van 12 weken zal worden samengewerkt met "verschillende organisaties uit de particuliere sector". Mastercard, Wells Fargo, HSBC en Citigroup zouden al in gesprek zijn als partners. Onlangs is ook in Australië een CBDC-testfase van start gegaan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven