Nieuws - Greenpeace bekritiseert de lancering van Bitcoin ETF's

Door Ted Maas

Greenpeace bekritiseert de lancering van Bitcoin ETF's

Greenpeace bekritiseert de lancering van Bitcoin ETF's

Greenpeace spreekt haar onbegrip uit over de toelating van Bitcoin ETF's. Vooral Bitcoin mining staat in het middelpunt van de kritiek.

De toelating van Bitcoin ETF's in de VS was een belangrijk keerpunt voor de cryptosector. Niet iedereen lijkt echter zo positief te zijn over de lancering van de financiële producten. In een recente blogpost uitte Greenpeace scherpe kritiek op de goedkeuring van de ETF's. Volgens de brief faciliteren ze "investeringen die het klimaat vernietigen". Vooral het minen, het proces waarbij nieuwe Bitcoin digitaal ontstaan, stond centraal in de kritiek.

"Zonder substantiële en meetbare veranderingen op het gebied van Bitcoin mining, betekent dit een ernstige belasting voor onze inspanningen om koolstofuitstoot te verminderen en de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden."

De milieuorganisatie roept grote financiële spelers zoals BlackRock en Fidelity op om een "actieve rol" te spelen bij het oplossen van dit probleem.

Klimaatzorgen over cryptocurrencies, vooral Bitcoin, bestaan al langer. Milieuactivisten en politici verwijzen altijd naar de CO2-uitstoot van Bitcoin mining. De sector verdedigt zich heftig tegen de beschuldigingen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven