Nieuws - Bitcoin-mining bestaat voor meer dan 50% uit hernieuwbare energie

Door Ted Maas

Bitcoin-mining bestaat voor meer dan 50% uit hernieuwbare energie

Bitcoin (BTC)
Mining
Bitcoin-mining voor meer dan 50 procent hernieuwbare energie

Een Bloomberg-analist corrigeert misvattingen over Bitcoin met nieuwe data. Bitcoin is helemaal niet zo’n klimaatkiller als vaak wordt gesuggereerd.

Bitcoin is slecht voor het millieu, een argument wat vaak voorbij komt. Jamie Coutts, een analist bij Bloomberg, spreekt dit nu tegen. Volgens Coutts wordt meer dan 50 procent van de Bitcoin-mining wereldwijd nu gedaan met hernieuwbare, en dus groene, energie. Hernieuwbare energie, ook wel duurzame energie genoemd, is energie die wordt geproduceerd uit natuurlijke bronnen die in de loop van de tijd kunnen worden vernieuwd. Deze bronnen zijn over het algemeen onuitputtelijk op menselijke tijdschalen en hebben een veel lagere milieu-impact in vergelijking met fossiele brandstoffen zoals steenkool, olie en gas.

Oude modellen, bijvoorbeeld van Cambridge, hadden fouten in hun modellen. Deze data is nu aangepast. Een grote reden voor deze ecologische ommekeer is het miningverbod in China. In China wordt er amper gebruik gemaakt van hernieuwbare energie. De analyse van Coutts is hierboven te lezen op Twitter/X.

Lees hier meer over de huidige staat van Bitcoin mining industrie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven