Nieuws - Grayscale trekt ETH ETF aanvraag in

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grayscale trekt ETH ETF aanvraag in

Ethereum (ETH)
ETF
Grayscale trekt ETH ETF aanvraag in

Een paar weken voor de deadline voor de spot ETF aanvraag, trekt Grayscale zijn aanvraag voor een futures ETF op Ether in.

Verrassing: Slechts een paar weken voordat de SEC een definitieve beslissing moet nemen over Grayscale's Ether spot ETF aanvraag, trekt de cryptogigant zijn aanvraag voor een Ether futures ETF in.

Dit blijkt uit een bericht dat werd ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en dat gisteren, 7 mei, werd gepubliceerd.

Bloomberg-analist James Seyffart is verbaasd over de terugtrekking. Op het short message platform X, voorheen Twitter, schreef hij: "Ik weet niet waarom ze dit hebben gedaan. Naar mijn mening hadden ze moeten wachten op de beslissing van de SEC en van daaruit verder moeten gaan." Hij voegde er echter aan toe dat er mogelijk gesprekken zijn geweest tussen Grayscale en de toezichthouder die het bedrijf ertoe hebben gebracht de stap te zetten.

Volgens Seyffart was de ETF-aanvraag voor etherfutures van Grayscale een "Trojaans paard" dat, als het werd goedgekeurd, een rechtszaak tegen de SEC in de hand zou hebben gewerkt als de SEC vervolgens de spot ETF-aanvraag zou afwijzen.

Onlangs nog stelde de SEC haar beslissing over de ETF-spotaanvragen van Grayscale en Franklin Templeton uit. Het bureau zei meer tijd nodig te hebben om de aanvraag te beoordelen op wettelijke vereisten, in het bijzonder naleving van de Securities Exchange Act.

De SEC moet een definitieve beslissing nemen op 23 juni (Grayscale) en 11 juni (Franklin Templeton).

Op het moment van schrijven is Ether (ETH) onder de psychologisch belangrijke grens van USD 3.000 gezakt en wordt momenteel verhandeld op USD 2.996, 3,75 procent lager dan een dag geleden. Of de terugtrekking van de ETF door Grayscale deze daling heeft veroorzaakt, kan alleen maar worden vermoed.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven