Nieuws - Grayscale ETF met laagste uitstroom sinds het begin van de handel

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grayscale ETF met laagste uitstroom sinds het begin van de handel

Bitcoin (BTC)
ETF
Grayscale ETF met laagste uitstroom sinds het begin van de handel

Met het einde van de GBTC sell-off door Genesis neemt ook de uitstroom uit de Grayscale Bitcoin Trust af. De BTC-prijs reageert positief.

Gisteren, 10 april, stroomde $ 17,5 miljoen uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Dit is het laagste bedrag sinds het begin van de handel op 11 januari, volgens gegevens van Farside.

Een reden voor de dalende uitstroom is: Genesis. De failliete cryptomakelaar rondde onlangs de verkoop van zijn GBTC-aandelen af - een belangrijke oorzaak van de massale uitstroom uit GBTC. Dit werd gemeld door Bloomberg.

Maar het is niet alleen de uitstroom uit GBTC die afneemt. Instromen in IBIT, FBTC en co. nemen momenteel ook een adempauze.

ETF-sponsors halen nog steeds dagelijks gemiddeld $ 201 miljoen aan Bitcoin uit de markt. Eind februari tot half maart stroomde er echter aanzienlijk meer kapitaal per dag naar de Bitcoin Spot ETF's.

Spot ETF's zijn tot nu toe een redder geweest voor de Bitcoinprijs. De cryptocurrency is gestegen van ongeveer $ 45.000 aan het begin van de handel naar $ 73.750 in de afgelopen drie maanden.

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld op $ 70.693, 4,23 procent verwijderd van het hoogste punt ooit.

Lees dit artikel om uit te vinden of de prijs zou kunnen stijgen of dalen na de komende halvering - alles over het Bitcoin-evenement van het jaar is hier te vinden: Wat zal er gebeuren met de Bitcoinprijs na de halvering?

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven