Nieuws - Grayscale denkt aan aandelenverkoop als ETF-plannen mislukken

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grayscale denkt aan aandelenverkoop als ETF-plannen mislukken

Bitcoin (BTC)
Investeren
Om Grayscale Bitcoin Trust GBTC te stabiliseren, zoekt de vermogensbeheerder naar manieren om beleggers erbij te betrekken.

Om Grayscale Bitcoin Trust GBTC te stabiliseren, zoekt de vermogensbeheerder naar manieren om beleggers erbij te betrekken.

Grayscale onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een deel van de aandelen van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aan aandeelhouders te verkopen als de Bitcoin Spot ETF opnieuw wordt afgewezen. Het omzetten van GBTC in een ETF zou kunnen helpen de koers van het aandeel te stabiliseren voor de handel. Momenteel is GBTC bijna 50 procent gedaald.

In een door de Wall Street Journal verkregen brief richtte CEO Michael Sonnenshein zich tot de beleggers en zei dat de opties "een overnamebod op maximaal 20 procent van de uitstaande aandelen van de trust van 10,7 miljard USD" zouden omvatten.

"Bij een overnamebod worden de aandeelhouders rechtstreeks uitgenodigd om hun aandelen gedurende een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs te verkopen", voegde hij eraan toe.

Grayscale klaagde laatst de SEC aan, die zijn bod om van de Bitcoin Trust een ETF te maken in de zomer afwees.

Het is onduidelijk wanneer een besluit over de Grayscale ETF zal worden genomen. Zowel moederbedrijf DSG als zusterbedrijf Genesis kampen met financiële problemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven