Nieuws - Grayscale CEO Michael Sonnenshein stapt op

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grayscale CEO Michael Sonnenshein stapt op

Ontwikkelingen
VS
Grayscale CEO Michael Sonnenshein stapt op

Na een decennium als CEO van crypto pionier Grayscale, stapt Michael Sonnenshein op. De GBTC Trust heeft 330.000 Bitcoin verloren sinds het begin van het jaar.

Michael Sonnenshein is afgetreden als CEO van Grayscale Investments, zo meldt de Wall Street Journal. In augustus zal de beheerder van crypto-activa een voormalig werknemer van Goldman Sachs aanstellen als zijn opvolger.

De nieuwe CEO "Peter Mintzberg komt van Goldman Sachs en heeft meer dan 20 jaar ervaring bij bekende vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, OppenheimerFunds en Invesco," aldus een Twitter post van Barry Silbert.

Silbert is de oprichter en CEO van Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van Grayscale. Hij bedankte Sonnenshein voor het spelen van "een cruciale rol in de lancering van de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF's".

Met de goedkeuring van de SEC op 11 januari werd de Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC) omgezet in een ETF, terwijl het oorspronkelijke fonds al sinds 2013 bestaat. Dit maakt de GBTC het eerste beursgenoteerde Bitcoin fonds in de geschiedenis.

Sinds de omzetting heeft het echter meer dan de helft van zijn Bitcoin-bezit verloren. Beleggers hebben voor meer dan 17,6 miljard dollar aan BTC teruggetrokken, vooral vanwege de relatief hoge vergoeding van 1,5 procent.

Desondanks blijft de Grayscale Bitcoin Trust het toonaangevende BTC-indexfonds met 287.000 Bitcoin onder beheer. Ondanks een enorme netto-instroom, staat BlackRock's iShares Bitcoin Trust momenteel nog steeds op een achterstand van ongeveer 13.000 BTC.

Na een negatieve reeks van enkele maanden kon GBTC in de afgelopen week genieten van een netto-instroom van $12,3 miljoen. Eén reden: Grayscale diende onlangs een aanvraag in voor een nieuwe mini-ETF met ongeëvenaard lage beheerkosten van 0,15 procent per jaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven