Nieuws - Grayscale benaderd de SEC na juridische doorbraak

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grayscale benaderd de SEC na juridische doorbraak

Bitcoin (BTC)
VS
Grayscale benaderd de SEC na juridische doorbraak

Grayscale heeft de SEC benaderd met het verzoek om snel stappen te ondernemen na een recente juridische overwinning. Het bedrijf wil zijn vlaggenschipfonds, het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), omzetten in een spot exchange-traded fund (ETF).

De advocaten van Grayscale hebben aan de Securities and Exchange Commission geschreven dat ze geloven dat de bijna één miljoen investeerders van de Trust recht hebben op een eerlijk speelveld en vragen om snel te handelen. Dit komt nadat Grayscale heeft aangegeven dat ze geen juridische argumenten meer hebben om hun vlaggenschip vermogensbeheerfonds, het Bitcoin fonds, om te zetten naar een spot exchange-traded fund (ETF).

Op 5 september stuurde het juridische team van Grayscale een brief naar de SEC waarin ze vroegen om een ontmoeting om de volgende stappen te bespreken, nadat de toezichthouder het juridische gevecht had verloren met betrekking tot de conversie van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Nu het Hof van Beroep heeft gesproken, is er geen enkele reden waarom een Bitcoin futures ETP anders behandeld zou moeten worden dan een spot Bitcoin ETP, volgens de juridische analyse die eerder door de Commissie is aangenomen bij het afwijzen van spot Bitcoin ETP's

Grayscale

Grayscale is van mening dat de SEC zou moeten concluderen dat er "geen gronden" zijn om de GBTC anders te behandelen dan Bitcoin futures ETF's waarvan de aanvragen eerder door de Commissie zijn goedgekeurd. Op 29 augustus oordeelde een Amerikaans beroepshof tegen de SEC's afwijzing van Grayscale's aanvraag om hun GBTC om te zetten in een spot Bitcoin ETF.

Grayscale benadrukte dat als er een andere reden was om de conversie af te wijzen dan de eis van de Exchange Act om frauduleuze en manipulatieve handelingen te voorkomen, dit al duidelijk zou zijn gemaakt.

We zijn ervan overtuigd dat die reden al zou zijn aangegeven in een van de vijftien bevelen van de Commissie die eerdere aanvragen voor spot Bitcoin afwezen, zelfs nadat de handel in Bitcoin futures ETP's begon.

Grayscale

Grayscale benadrukte dat hun verzoek tot fondsconversie al bijna drie keer langer in behandeling is dan wat de SEC-voorschriften voorschrijven. Joseph A. Hall, dezelfde persoon die in juli de SEC opriep om alle lopende ETF-aanvragen gezamenlijk goed te keuren, sloot zijn recente brief af met de woorden: "Wij zijn van mening dat de bijna één miljoen investeerders van de Trust recht hebben op een eerlijk speelveld en dit zo snel mogelijk verdienen."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven