Nieuws - Goedkeuring van een Ethereum Futures-ETF is reëel

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Goedkeuring van een Ethereum Futures-ETF is reëel

Goedkeuring van een Ethereum Futures-ETF is reëel

Er zijn momenteel maar liefst zeven aanvragen voor een Ethereum Futures-ETF ingediend bij de SEC. Bij goedkeuring kunnen deze al in de herfst van start gaan.

Volgens de ervaren ETF-analist bij Bloomberg, Eric Balchunas, hebben de nieuwste aanvragen voor een Ethereum Futures-ETF goede vooruitzichten op goedkeuring door de SEC. De Amerikaanse beurswaakhond kan naar verluidt alle zeven openstaande aanvragen tegelijk goedkeuren, waarna de Futures-ETF's al op 16 oktober kunnen starten.

De recente stroom van aanvragen voor een Ethereum Futures-ETF wijst mogelijk op een verandering in de houding van de SEC. Ondanks de recente regelgevingsonzekerheid in de VS lijken de bedrijven achter de ETF's vertrouwen te hebben gevonden. Onder de aanvragers bevinden zich ook uitgevers van reeds goedgekeurde Bitcoin Futures-ETF's.

Volatility Shares, dat onlangs een Bitcoin Futures-ETF met hefboomwerking lanceerde, is een van de aanvragers. ProShares en Bitwise hebben al twee jaar geleden een Bitcoin Futures-ETF kunnen noteren in de VS. Ook crypto-asset-manager Grayscale behoort tot de aanvragers. Het bedrijf is momenteel nog in een juridisch geschil met de Amerikaanse beurswaakhond over de goedkeuring van een conventionele Bitcoin ETF. Een beslissing hierover kan al binnen enkele weken vallen.

Bij Futures-ETF's voor Bitcoin en Ethereum kopen vermogensbeheerders geen echte cryptocurrencies voor hun klanten, maar uitsluitend derivaten die op traditionele beurzen worden verhandeld.

Met goedkeuring van de Spot-ETF's voor Bitcoin zou dus ook een Spot-ETF voor de op één na grootste cryptocurrency mogelijk worden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven