Nieuws - SEC keurt eerste leveraged Bitcoin futures ETF goed

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC keurt eerste leveraged Bitcoin futures ETF goed

Bitcoin (BTC)
Wet en regelgeving
Crypto-acceptatie
SEC keurt eerste leveraged Bitcoin futures ETF goed

Het eerste leveraged Bitcoin derivaat zal deze week al verhandelbaar zijn in de VS.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft volgens openbare documenten voor het eerst een leveraged bitcoin futures ETF goedgekeurd.

Volgens de indiening zal de "2x Bitcoin Strategy ETF (BITX)" al op dinsdag 27 juni van start gaan op het handelsplatform BZX van Chicago Board Options (CBOE).

Het derivaat van het bedrijf Volatility Shares stelt voornamelijk institutionele beleggers in staat om te speculeren op de prijs van de grootste cryptocurrency met een dubbele hefboom. Het product is gebaseerd op de Bitcoin Index van de Chicago Mercantile Exchange (CME).

BITX voegt zich daarmee bij de lijst van bestaande bitcoin futures ETF's. Ze worden beschouwd als een voorloper van een spot Bitcoin ETF, waarbij een fonds daadwerkelijk fysieke BTC verwerft.

De SEC heeft een dergelijk product in het verleden echter meerdere keren afgewezen vanwege het vermeende risico op prijsmanipulatie.

De ETF-aanvraag van vermogensbeheerder BlackRock zorgde de afgelopen dagen echter voor nieuwe hoop in de cryptosector. Volgens deze zou de invloed en expertise van het bedrijf met 10 quadriljoen US dollar aan activa de SEC kunnen overtuigen om het goed te keuren.

De gemeenschap ziet de goedkeuring van het nieuwste hefboomproduct dan ook als een positief teken voor de spot ETF in de VS. Hoewel er ook sceptische vragen zijn over waarom complexe derivaten met hefboomwerking worden goedgekeurd vóór zogenaamd minder risicovolle spot ETF's voor Bitcoin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven