Nieuws - Godfather-malware valt crypto-apps aan

Door Ted Maas

Godfather-malware valt crypto-apps aan

Scams, criminaliteit en fraude
Wet en regelgeving
Godfather"-malware bafin

De Duitse Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) waarschuwt momenteel voor de Godfather-malware. De malware is ontworpen om gebruikersinvoer op bank- en crypto-apps te registreren.

De malware zou in totaal ongeveer 400 bank- en crypto-apps aanvallen, waaronder die van operators uit Duitsland, waarschuwt de BaFin in een persbericht.  Volgens de BaFin is het nog niet duidelijk hoe de software precies op de apparaten van consumenten terechtkomt.

De autoriteit benadrukt: "Het is bekend dat Godfather valse websites van reguliere bank- en crypto-apps toont. Als consumenten via deze websites inloggen, worden hun inloggegevens doorgegeven aan de cybercriminelen." Daarnaast zou de malware pushmeldingen versturen om codes voor twee-factor authenticatie te verkrijgen.

Met deze gegevens kunnen de vermoedelijke cybercriminelen mogelijk toegang krijgen tot de rekeningen en wallets van consumenten. In een video legt het Duitse Bundesamt für Informationssicherheit (BSI) uit hoe je veilig omgaat met dergelijke mobiele applicaties.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven