Nieuws - George Soros heeft aandelen MicroStrategy in portefeuille

Mike Hesp

Door Mike Hesp

George Soros heeft aandelen MicroStrategy in portefeuille

Bitcoin (BTC)
VS
Investeren
George Soros heeft aandelen MicroStrategy in portefeuille

Het aandeel MicroStrategy (MSTR) van Michael Saylor is een favoriete proxy-weddenschap op Bitcoin onder institutionele beleggers.

Investeringslegende George Soros heeft blijkbaar aandelen in MicroStrategy, het bedrijf van Bitcoin-stier Michael Saylor. Dit blijkt uit documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Volgens de documenten werden in het eerste kwartaal van dit jaar MSTR-aandelen ter waarde van 135 miljoen dollar toegevoegd aan de portefeuille van Soros Fund Management Llc. Dit omvat een totaal van 193 investeringen ter waarde van zes miljard US dollar.

Voor veel TradFi-beleggers worden de aandelen van MicroStrategy beschouwd als een effectieve proxy voor een Bitcoin-belegging. En als een onofficiële hefboomweddenschap op de prijs van de cryptocurrency. Onder leiding van Michael Saylor staat het bedrijf bekend om terugkerende, massale Bitcoin-aankopen. De koers van het aandeel en BTC correleren sterk.

Ten laatste sinds de goedkeuring van Bitcoin ETF's in de VS, zien instellingen de cryptocurrency als een troef voor portefeuillediversificatie. Nieuwe documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission onthullen dat verschillende grote banken en fondsen nu Bitcoin aanhouden.

Ondertussen richten veel kleine beleggers zich, bewust of onbewust, ook op Bitcoin. Dit komt omdat MSTR sinds kort deel uitmaakt van de populaire MSCI World ETF, die wordt beschouwd als een pijler van de portefeuille van elke kleine belegger.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven