Nieuws - Gensler kijkt met een frisse blik naar Bitcoin ETF's

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Gensler kijkt met een frisse blik naar Bitcoin ETF's

Gensler kijkt met een frisse blik naar Bitcoin ETF's

Er wordt op de markt gespeculeerd dat er binnenkort een Bitcoin ETF zal worden toegestaan. Gary Gensler heeft hier opnieuw op gezinspeeld, maar geeft zijn kaarten niet prijs.

Gary Gensler heeft gezinspeeld op een Bitcoin ETF. De toezichthouder heeft zijn standpunt over op de beurs verhandelde Bitcoin-producten heroverwogen na recente gerechtelijke uitspraken, aldus de SEC-chef.

Gensler zei in een interview dat gerechtelijke uitspraken het agentschap hadden gedwongen om een "frisse blik" te werpen op Bitcoin ETF's.

De SEC heeft "in het verleden een aantal van deze aanvragen afgewezen", zei Gensler, en voegde eraan toe: "Dus we kijken er opnieuw naar op basis van deze gerechtelijke uitspraken."

Volgens hem bekijkt de autoriteit momenteel "tussen de acht en een dozijn aanvragen" voor een Bitcoin Spot ETF.

Hij gaf geen specifiek antwoord, maar verwees mogelijk naar de uitspraak in de zaak van vermogensbeheerder Grayscale. Een hof van beroep oordeelde in augustus dat de aanvraag voor een Bitcoin ETF eerder ten onrechte was afgewezen.

Of en wanneer er een vergunning wordt verleend in de VS valt nog te bezien. De cryptomarkt is het in ieder geval eens over begin volgend jaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven