Nieuws - Genesis vraagt verkoop aan van ETF-aandelen ter waarde van miljarden

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Genesis vraagt verkoop aan van ETF-aandelen ter waarde van miljarden

ETF
Genesis vraagt verkoop aan van ETF-aandelen ter waarde van miljarden

Een golf van verkopen van het Bitcoin fonds Grayscales, GBTC, zorgde in januari al voor koersdalingen. Er zouden er nu meer kunnen volgen.

De failliete crypto-uitleendienst Genesis heeft de verkoop van activa aangevraagd bij een Amerikaanse faillissementsrechtbank. Dit blijkt uit rechtbankdocumenten van 2 februari.

Volgens de documenten wil Genesis aandelen in de Grayscale Bitcoin ETF (GBTC) van in totaal 1,4 miljard dollar zo snel mogelijk liquideren. Het bedrijf heeft ook aandelen in het Ethereum fonds ETHE ter waarde van meer dan $ 200 miljoen. Deze zijn ook bestemd voor verkoop.

De urgentie van de liquidaties werd ook benadrukt in de rechtbankdocumenten. Het doel is om zoveel mogelijk geld beschikbaar te stellen aan de schuldeisers. Om dit te bereiken moet de verkoop plaatsvinden voordat er prijsschommelingen optreden.

Als de verkoop wordt toegestaan, kan dit een negatief effect hebben op de Bitcoinprijs.

In de afgelopen weken zorgde een massale uitstroom uit Grayscale's Bitcoin ETF ervoor dat de prijs van de toonaangevende cryptocurrency onder de $ 40.000 dook.

Later bleek dat de insolvente cryptobeurs FTX grotendeels verantwoordelijk was voor de uitstroom. De curatoren van FTX hadden GBTC-aandelen ter waarde van een miljard dollar verkocht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven