Nieuws - Genesis bereidt faillissement voor

Door Ted Maas

Genesis bereidt faillissement voor

Faillissement
Genesis DCG Bitvavo schuld

Crypto-uitleendienst Genesis gaat naar alle waarschijnlijk deze week een faillissement aanvragen. Dit meldt Bloomberg met als bron "mensen die dicht bij de situatie staan".

Volgens het rapport had de dochteronderneming van de Digital Currency Group (DCG) vertrouwelijke onderhandelingen gevoerd met verschillende schuldeisers en gewaarschuwd voor een mogelijk faillissement. Genesis en de schuldeisers van DCG hadden verschillende voorstellen uitgewisseld, maar tot dusver geen akkoord bereikt, aldus de onderneming. "De gesprekken zijn echter nog gaande en de plannen kunnen nog veranderen", aldus de ingewijden. De kwartaaldividenden van DCG worden ook opgeschort, zei het cryptobedrijf in een aandeelhoudersbrief van 17 januari, die Bloomberg News heeft bemachtigd. DCG richt zich op "versterking van de balans door verlaging van de operationele kosten en behoud van liquiditeit", aldus het bedrijf. Bij een faillissement van Genesis zou een zware lening van ongeveer 350 miljoen dollar verschuldigd zijn aan moederbedrijf DCG. Onlangs heeft de SEC zowel Genesis als Gemini aangeklaagd wegens ongeregistreerde effectenhandel.

Het Earn-programma, waar het fiasco allemaal begon, werd beëindigd als gevolg van de ruzie tussen de bedrijven. Een totaalbedrag van 900 miljoen dollar van Gemini blijft bij Genisis na een bevriezing van de uitbetalingen. Het valt nog te bezien of de schuldeisers hun bevroren activa - althans gedeeltelijk - zullen terugkrijgen in de nasleep van het nu mogelijke faillissement.

Gemini mede-oprichter Cameron Winklevoss heeft onlangs DCG CEO Barry Silbert opgeroepen om af te treden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven