Nieuws - Amerikanen openen onderzoek tegen DCG en Genesis

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Amerikanen openen onderzoek tegen DCG en Genesis

Wet en regelgeving
Scams, criminaliteit en fraude
Volgens het rapport willen federale aanklagers de interne geldstromen van New York tussen de gelieerde bedrijven nader bekijken.

Volgens nieuwe berichten van Bloomberg hebben autoriteiten in de VS een onderzoek ingesteld tegen de Digital Currency Group (DCG) en haar dochteronderneming Genesis.

Volgens het rapport willen federale aanklagers de interne geldstromen van New York tussen de gelieerde bedrijven nader bekijken. De Securities and Exchange Commission (SEC) is naar verluidt ook betrokken geraakt. Het onderzoek bevindt zich naar verluidt nog in een vroeg stadium, maar werd ingeleid vóór de ineenstorting van FTX in november vorig jaar.

Ondertussen is DCG niet op de hoogte van enig onderzoek, aldus Bloomberg. Het bedrijf herhaalde echter dat ze zich altijd aan de wet hebben gehouden.

De druk op de cryptogroep loopt verder op

De druk op de cryptogroep lijkt dus verder op te lopen. Klanten van de Gemini-beurs hebben onlangs een collectieve rechtszaak aangespannen tegen DCG. Zij beschuldigen het bedrijf ervan het faillissement van de dochteronderneming te verdoezelen.

Bovendien beschuldigde Gemini CEO Cameron Winkelvoss DCG onlangs in een open brief van "belabberde vertragingstactieken". Ondertussen zitten de klantenfondsen van Gemini voor 900 miljoen dollar vast bij Genesis. Winkelvoss stelde daarom een ultimatum aan DCG baas Barry Silbert om de schuld te vereffenen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven