Nieuws - Insolventie van Genesis zou leiden tot onmiddellijke kredietlast voor DCG

Door Ted Maas

Insolventie van Genesis zou leiden tot onmiddellijke kredietlast voor DCG

FTX
Faillissement
Genesis DCG Bitvavo schuld

Digital Currency Group (DCG) wordt blijkbaar geconfronteerd met een onmiddellijke, grote leenschuld bij het faillissement van haar dochteronderneming Genesis. Dit meldt de Financial Times onder verwijzing naar bronnen van ingewijden.

Volgens het rapport zou de terugbetaling van een uitstaande lening, verstrekt door de Amerikaanse miljardair Todd Boehly, 350 miljoen US dollar bedragen. Todd Boehly had DCG het geld verstrekt in een financieringsronde in november vorig jaar.

Volgens insiders omvat de lening voorkeursrechten die Boehly een onmiddellijke terugbetaling van het geleende bedrag garanderen in geval van insolventie van Genesis. DCG CEO Barry Silbert heeft deze schuld bekend gemaakt in een brief aan investeerders vorige maand. Hij noemde echter niet de mogelijke vervaldatum.

DCG probeert ondertussen nieuwe geldschieters te vinden voor haar noodlijdende dochteronderneming Genesis. In totaal bedragen de schulden van Silberts bedrijf ongeveer twee miljard dollar. Volgens het rapport benadrukte het cryptoconglomeraat echter dat zijn relatie met Boehly's bedrijf Eldridge los stond van het lot van Genesis. Volgens insiders is Eldridge geïnteresseerd in het behoud van zijn investering en werkt het daarom samen met DCG om een oplossing te vinden. Genesis en DCG kwamen in de problemen door het hele FTX-debacle.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven