Nieuws - Gemini-oprichter Cameron Winklevoss vraagt om ontslag van DCG-chef

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Gemini-oprichter Cameron Winklevoss vraagt om ontslag van DCG-chef

Wet en regelgeving
Scams, criminaliteit en fraude
Gemini-oprichter Cameron Winklevoss, vraagt om ontslag van DCG-chef

Het ultimatum is verlopen en dus komt Cameron Winklevoss met een reactie. De Gemini medeoprichter roept op tot het ontslag van DCG CEO Barry Silbert.

Cameron Winklevoss, medeoprichter van cryptobeurs Gemini, richt zich tot de Digital Currency Group (DCG) in een open brief waarin hij het aftreden van de huidige CEO Barry Silbert eist. Daarnaast onthulde de 41-jarige vermeende leugens van zowel DCG als Genesis. In het bijzonder staat er: "Begin juli 2022 lanceerden Barry, DCG en Genesis een zorgvuldig opgezette leugencampagne om Gemini Earn gebruikers en andere investeerders te doen geloven dat DCG US$1,2 miljard aan werkelijke steun in Genesis had geïnvesteerd."

Winklevoss beschuldigd de groep van boekhoudfraude

Ook beschuldigde Winklevoss de groep van boekhoudfraude. De reden hiervoor was volgens hem de betrokkenheid van Genesis bij de ineenstorting van 3AC. Ter afsluiting is Winklevoss duidelijk: "Er is geen weg vooruit zolang Barry Silbert het hoofd van DCG blijft." Silbert heeft bewezen dat hij "geen oplossing wil vinden met de schuldeisers", aldus de verklaring. De oprichter van Gemini zei dat hij erop vertrouwde dat hij met "het nieuwe management aan een positieve oplossing" zou werken. Een paar dagen geleden stelde Winklevoss een ultimatum: binnen een week moet er een oplossing komen voor de 900 miljoen dollar aan klantengelden van Gemini die op Genesis zijn bevroren. Klanten wachten nog steeds op hun geld.

Ondertussen wordt de Winklevoss-tweeling al enige tijd geconfronteerd met een rechtszaak en beschuldigingen van fraude door hun eigen klanten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven