Nieuws - Gemini klaagt Genesis aan voor 1,6 miljard dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Gemini klaagt Genesis aan voor 1,6 miljard dollar

Wet en regelgeving
Exchanges
Gemini klaagt Genesis aan voor 1,6 miljard dollar

Om zijn eigen klanten te compenseren, eist de Winkelvoss-tweelingbeurs nu GBTC-aandelen ter waarde van miljarden van Genesis.

Cryptobeurs Gemini klaagde afgelopen vrijdag de insolvente kredietverstrekker Genesis aan, zo blijkt uit documenten van een rechtbank in New York.

Volgens de documenten wil de cryptobeurs van de Winkelvoss-tweeling een schadevergoeding voor het geld van klanten dat het bij Genesis heeft gestort als onderdeel van zijn Gemini Yarn-programma. In de nasleep van de ineenstorting van FTX werd Genesis insolvent en stopte alle uitbetalingen.

Nu eist Gemini 60 miljoen aandelen van het GBTC-fonds ter waarde van $1,6 miljard terug die als onderpand waren gestort. Het bedrag is voldoende om "de vorderingen van elke Earn-klant volledig veilig te stellen en te voldoen", beweert Gemini in rechtbankdocumenten.

Het GBTC-fonds is een Bitcoinproduct voor institutionele beleggers uitgegeven door Grayscale. Grayscale is net als Genesis een dochteronderneming van Digital Currency Group (DCG).

Iets meer dan twee weken geleden spande de openbare aanklager van de staat New York, Letitia James, een rechtszaak aan tegen de driehoek Gemini, Genesis en DCG wegens vermeende fraude.

Volgens de aanklacht worden alle drie de bedrijven beschuldigd van het verbergen van de slechte financiële situatie van de kredietafdeling van Genesis.

De Winkelvoss tweeling diende in september al een aanklacht in tegen het moederbedrijf van Genesis.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven