Nieuws - Geen enkele stad heeft meer Bitcoin nodes dan Frankfurt am Main

Door Ted Maas

Geen enkele stad heeft meer Bitcoin nodes dan Frankfurt am Main

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Blockchain/Technologie
Wereldeconomie
Bitcoin nodes frankfurt lightning

Frankfurt heeft de meeste (geregistreerde) Bitcoin-nodes ter wereld. De stad staat ook in de top tien op het gebied van Lightning-nodes. We kunnen wel stellen dat Frankfurt langzaam de Bitcoin hoofdstad van Europa aan het worden is.

Volgens gegevens van het analyseplatform Bitnodes zijn er 652 Bitcoin nodes geregistreerd in de financiële metropool. Op de tweede en derde plaats staan Ashburn en Helsinki met 517 en 494 BTC-nodes. Het aantal Lightning-nodes is ook bijzonder hoog in Frankfurt. Momenteel zijn er 102 in de stad te vinden.

In een landenvergelijking komt Duitsland op de tweede plaats na de Verenigde Staten. Ongeveer 14 procent van alle Bitcoin nodes die geregistreerd zijn, bevinden zich in Duitsland. Dat is ongeveer de helft van de 10.000 die in de VS te vinden zijn. Een groot gedeelte van de nodes werkt via het Tor-netwerk. Van ongeveer een kwart van de nodes is de locatie niet bekend.

In het Bitcoin-netwerk verifiëren de nodes de transacties en controleren ze of de netwerkregels door alle deelnemers worden nageleefd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven