Nieuws - Gebruikt Binance tokens van klanten om Uniswap (UNI) te manipuleren?

Door Ted Maas

Gebruikt Binance tokens van klanten om Uniswap (UNI) te manipuleren?

Uniswap (UNI)
Exchanges
DeFi
binance governance token uni

Hayden Adams, de maker van Uniswap, beschuldigt cryptogigant Binance ervan UNI-tokens van klanten te gebruiken zonder dat ze dat zelf doorhebben. Binance heeft namelijk enorm veel macht als delegate (user die mee kan beslissen over governance).UNI is namelijk werkzaam als ‘governance’ token voor het Uniswap netwerk. Omdat Binance technisch gezien eigenaar is van de tokens, beschikken ze over heel wat ‘stemkracht’ om de gedecentraliseerde organisatie (DAO) van Uniswap te beïnvloeden, beweert Adams. Het probleem is echter dat de klanten er niets van weten.

Delegates

Volgens Hayden Adams heeft Binance 13 miljoen UNI tokens gedelegeerd waarmee ze kunnen stemmen. Binance bezit dus 5,9 procent van de stemrechten binnen de Uniswap DAO, waardoor het de tweede grootste houder van stemrechten binnen de DEX is. De nummer een is venture capital a16z.Omdat deze tokens technisch gezien toebehoren aan klanten van Binance, heeft Adams Binance er nu van beschuldigd de UNI-tokens te gebruiken zonder dat gebruikers het weten.

Binance ontkent

De reactie van Binance CEO CZ liet niet lang op zich wachten. Op Twitter schreef de CEO van de grootste crypto-beurs:

UNI werden alleen overgedragen tussen interne Binance wallets, die ze automatisch delegeerden. Wij zijn echter niet van plan om de tokens van onze gebruikers te gebruiken bij UNI DAO-stemmingen - Binance CEO, CZ.

CZ verduidelijkte: zijn exchange gebruikt geen user tokens om beslissingen van de UNI DAO te beïnvloeden. Adams had de situatie verkeerd geïnterpreteerd. Het is echter onduidelijk waarom Binance de tokens überhaupt delegeert, ook al heeft de exchange geen plannen om ze te gebruiken. Adams bekende vrij snel kleur en gaf toe dat hij het verkeerd had geïnterpreteerd.  Bovendien verklaarde de DEX-oprichter dat Uniswap-tokens die worden verzonden naar een adres dat al UNI delegeert, inderdaad automatisch worden gedelegeerd. De woorden van CZ werden dus bevestigd.

Adams had nog wel het laatste woord, door te melden dat exchanges zoals Binance na moeten denken over het rechtstreeks integreren van een werkbaar stemsysteem op het platform. Zo kunnen klanten hun tokens gebruiken als zij actief willen deelnemen aan de verdere ontwikkeling van bepaalde cryptoprojecten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven