Nieuws - De grootste gedecentraliseerde beurs Uniswap - een succes of een afbouwmodel?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De grootste gedecentraliseerde beurs Uniswap - een succes of een afbouwmodel?

Uniswap (UNI)
DeFi
Uniswap een succes of afbouwmodel

In vier jaar tijd groeide Uniswap uit tot de grootste gedecentraliseerde exchange (DEX). Maar de droom van de financiële revolutie vertoont barsten en zou kunnen eindigen.

Uniswap is nog maar vier jaar oud en nu al de absolute topper op het gebied van gedecentraliseerde financiering (DeFi). Het verenigt onder zijn vlag de grootste gedecentraliseerde crypto exchange (DEX) in de wereld met de op één na grootste gedecentraliseerde organisatie (DAO) die ooit bestaan heeft. Met als handelsmerk een roze eenhoorn, verpletteren ze alle records. Er wordt nu dagelijks 1,2 miljard US dollar aan handelsvolume verhandeld op de gedecentraliseerde beurs, bijna 50 procent van de hele DEX markt. Met deze omvang ademt het zelfs in de nek van Coinbase, de grootste gecentraliseerde Amerikaanse crypto exchange. UNI houders zouden binnenkort kunnen delen in de verdeling van de vergoedingen na een richtingsverkiezing in augustus. Het zou een enorme stap zijn voor het platform en de hele DeFi ruimte.

Uniswap: Is DEX Wall Street aan het veroveren?

Wat ooit uit twee oprichters bestond , is nu uitgegroeid tot een topteam van bijna honderd mensen. Veel hooggeplaatste sterren uit de financiële sector voelen zich aangetrokken tot de DEX. Het meest recente voorbeeld: Mary-Catherine Lader, ex-Black Rock manager. Het wordt duidelijk: de paarse eenhoorn stormt op de "Oude Wereld" af, wil haar veroveren. Maar regelgevers zouden een eind kunnen maken aan de droom van de financiële revolutie. De Amerikaanse financiële toezichthouder SEC jaagt al jaren op crypto-bedrijven. En het heeft zijn zinnen gezet op Uniswap sinds 2021.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven