Nieuws - Ripple CEO Garlinghouse: SEC rechtszaak kost 100 miljoen dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple CEO Garlinghouse: SEC rechtszaak kost 100 miljoen dollar

ripple ceo sec

Het juridische geschil met de Securities and Exchange Commission kost Ripple veel geld. Volgens de CEO kost de rechtszaak tegen de SEC 100 miljoen dollar.

Ripple betaalt een hoge prijs voor zijn voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

"Als het allemaal voorbij is, zullen we meer dan 100 miljoen dollar hebben uitgegeven aan juridische kosten om de SEC te bestrijden," zei Ripple CEO Brad Garlinghouse tijdens de Consensus conferentie.

Het agentschap heeft het bedrijf in december 2020 aangeklaagd. De reden was de niet-geregistreerde uitgifte van effecten, volgens de SEC is de cryptocurrency XRP een effect. Sindsdien heeft Ripple zich er krachtig tegen verzet. Het juridische geschil wordt gezien als een precedent in de vraag of crypto-activa effecten of valuta's zijn.

Garlinghouse zegt dat de SEC's tactiek is om bedrijven te dwingen tot een schikking. "De dynamiek is dat de SEC bedrijven onder druk zet om te schikken omdat ze zich geen strijd kunnen veroorloven," zei Garlinghouse.

Garlinghouse zei dat Ripple de zaak aanvoerde namens "de hele sector". Er zijn nog geen tekenen van een einde aan de rechtszaak. Garlinghouse verwacht een resultaat tegen het einde van het jaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven