Nieuws - Gary Gensler vraagt om meer geld voor cryptoregulering

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Gary Gensler vraagt om meer geld voor cryptoregulering

Wet en regelgeving
Gary Gensler, vraagt om meer geld voor cryptoregulering

Gary Gensler roept op tot een verhoging van het budget voor zijn agentschap. De SEC-chef wil het geld gebruiken voor de "Wild West-achtige" cryptosector.

Gary Gensler was gisteren uitgenodigd voor een hoorzitting voor de Amerikaanse Senaat. Daar vroeg het hoofd van de Securities and Exchange Commission (SEC) om extra financiering. In totaal vroeg Gensler om een verhoging van bijna 500 miljoen US dollar. Van de huidige 4,6 naar 5,1 miljard dollar.

Het hoofd van de SEC wil een groot deel van het geld gaan gebruiken voor technologische kosten zoals data-analyse of cyberbeveiliging. Alleen al hiervoor vraagt Gensler bijna 400 miljoen dollar. Daarnaast heeft de autoriteit nog eens 109 miljoen US dollar nodig om de "Wild West-achtige" cryptosector te reguleren. Als het geld wordt goedgekeurd, zou dit het budget op 1,4 miljard dollar brengen.

SEC in een verwikkeld gevecht

De SEC is verwikkeld in een gevecht met de crypto industrie in de VS. De Sec klaagt verschillende cryptobedrijven aan, zoals Coinbase, Binance en zelfs Gemini. Ze beschuldigt hen van overtredingen van de effectenwetgeving. Met de beslissing van de rechtbank in de Ripple-zaak leed de autoriteit onlangs een bittere nederlaag. Gensler liet in het midden of de SEC in beroep zal gaan bij de Senaat.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven