Nieuws - Gaat Uniswap uitbreiden naar de BNB-keten?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Gaat Uniswap uitbreiden naar de BNB-keten?

Uniswap (UNI)
Binance Coin (BNB)
Celo (CELO)
Ontwikkelingen
Exchanges
Gaat Uniswap, uitbreiden naar de BNB-keten?

Bij een stemming over de toekomst van het v3-protocol van Uniswap stemden 20 miljoen deelnemers voor een uitbreiding naar de BNB-keten.

Op zondagavond 22 januari eindigde een peiling in de Uniswap gemeenschap. Het doel van de peiling was de bereidheid te peilen voor een mogelijke uitbreiding van het v3-protocol van de gedecentraliseerde beurs naar de BNB-keten. UNI-protocol OxPlasma Labs bracht het voorstel in met een stemming, waarbij ongeveer 20 miljoen deelnemers, met meer dan 80 procent, voor de uitbreiding stemden. "Ons voorstel om Uniswap v3 in te zetten op de BNB-keten heeft de `temperature check' doorstaan met 20 miljoen stemmen voor en 6.495 UNI-stemmers (het grootste aantal in de hele Uniswap-bestuurs geschiedenis)," aldus Plasma.

Genoeg redenen voor een uitbereiding

De redenen voor de uitbreiding zijn enorm, volgens de notulen. Een daarvan, is de grote en groeiende aantal gebruikers, die een mogelijke nieuwe markt biedt. De hoge transactiesnelheid en de lage kosten zouden de BNB-keten ook tot een geschikt platform maken voor de DEX-diensten van Uniswap, aldus het bedrijf. "Inzet op de BNB-keten zou Uniswap kunnen helpen te profiteren van de groeiende populariteit van DeFi in het Binance-ecosysteem", volgens de ontwikkelaars. Verder staat er: "BNB Chain biedt unieke functies zoals staking en cross-chain ondersteuning die de functionaliteit van Uniswap v3 zouden kunnen verbeteren." Een upgrade naar BNB Chain zou ten minste 1 miljard dollar aan extra liquiditeit van het BNB-ecosysteem betekenen, evenals "één tot twee miljoen nieuwe gebruikers", aldus Plasma.

Momenteel is het Uniswap v3 protocol beschikbaar op Polygon, Optimism, Arbitrum en Celo blockchains. Of en wanneer de potentiële uitbreiding zal worden voltooid, valt nog te bezien. Uniswap blijft ondertussen werken aan mainstream acceptatie. Sinds december is het mogelijk crypto op DEX te kopen per creditcard of bankoverschrijving.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven