Nieuws - Gaat Elon Musk crypto implementeren in de "Everything App"?

Door Luc Vesters

Gaat Elon Musk crypto implementeren in de "Everything App"?

Gaat Elon Musk crypto implementeren in de "Everything App"?

Elon Musk wil zijn platform X (voorheen Twitter) omvormen tot een zogenaamde "Everything App". Betalingen zullen hier ook een rol in spelen. Uit nieuwe reguleringsdocumenten waarover Bloomberg beschikt, blijkt welke updates de ondernemer in de app wil doorvoeren.

Het plan is om betaaldiensten vergelijkbaar met Venmo te integreren. Dit moet het mogelijk maken om geld op te slaan, te versturen en te ontvangen. De kosten moeten zo laag mogelijk worden gehouden. Volgens de documenten zullen inkomsten meer worden gegenereerd uit de bijbehorende betrokkenheid.

De documenten geven ook inzicht in de cijfers van het bedrijf. Sinds Musk het bedrijf eind 2022 overnam, ging het bergafwaarts. Het sociale mediaplatform genereerde in de eerste zes maanden van 2023 een omzet van 1,48 miljard dollar - een daling van bijna 40 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Het is echter vooral Elon Musk zelf die hier last van heeft. Volgens de documenten bezit de miljardair 75 procent van X Holdings Corp.

X Payments, de betalingstak van het bedrijf, heeft al een licentie in 28 Amerikaanse staten. Een blik op de website van het bedrijf laat dit zien. Gaat X Payments ook cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum of Musks favoriete munt Dogecoin (DOGE) implementeren?

Waarschijnlijk niet. Het bedrijf heeft de regelgevende instanties in Maine geschreven dat er momenteel geen plannen zijn om cryptocurrencies te integreren in de infrastructuur van X Payments.

Tesla, wiens CEO Musk is, heeft nog steeds 9.720 Bitcoin in bezit ter waarde van 635 miljoen Amerikaanse dollar. Voorheen was het zelfs mogelijk om bij Tesla met Bitcoin te betalen. Onlangs deden geruchten de ronde dat het bedrijf meer coins zou kunnen kopen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven